Εξοπλισμοί καταστημάτων: όλα όσα πρέπει να προσέξετε στα μεταχειρισμένα είδη

Στη διαμόρφωση του νέου καταστήματος η μεγαλύτερη δαπάνη είναι η αγορά του επαγγελματικού εξοπλισμού είτε αυτός- ανάλογα με την επιχείρηση- αφορά έπιπλα είτε μηχανήματα και συσκευές. Οι μεταχειρισμένοι εξοπλισμοί καταστημάτων είναι μια πολύ καλή λύση αν θέλετε να κάνετε μια επένδυση αλλά σκέφτεστε το αρχικό κόστος και το διάστημα που θα χρειαστεί για την απόσβεσή του.Με λίγο ψάξιμο μπορείτε να βρείτε στην αγορά πολύ καλές ευκαιρίες, για να κάνετε το ξεκίνημά σας χωρίς να χρεωθείτε σε τέτοιο βαθμό που δεν θα σας επιτρέπει μια βιώσιμη επένδυση με σχετικά γρήγορη απόσβεση. Ωστόσο, τέτοιες κινήσεις κρύβουν και μεγάλο ρίσκο, αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Γι’ αυτό το λόγο, συγκεντρώσαμε για εσάς παρακάτω όλα όσα πρέπει να λάβετε υπόψη αν μπείτε στη διαδικασία να ψάξετε αξιόπιστο μεταχειρισμένο εξοπλισμό για το κατάστημά σας.

προελευση

Προέλευση

Το βασικότερο σημείο, στο οποίο πρέπει να δώσετε βάση, είναι η προέλευση του εξοπλισμού, δηλαδή τόσο την επιχείρηση από την οποία προέρχεται όσο και την προϊστορία της εταιρείας που σας πουλάει τον εξοπλισμό. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζετε και τις προοπτικές μακροχρόνιας σωστής λειτουργίας και απόσβεσης της δαπάνης για την αγορά. Καλό είναι να εμπιστεύεστε εξειδικευμένες εταιρείες μεσαζόντων, οι οποίες έχουν κάνει οι ίδιες την έρευνα που χρειάζεται για να πιστοποιούν αυτό που πουλάνε. Αν αγοράσετε απευθείας τον εξοπλισμό από κάποιον ιδιώτη, υπάρχει το ενδεχόμενο της εξαπάτησης, αφού είναι πολύ δύσκολο να ελέγξετε την ακριβή κατάσταση του κάθε μηχανήματος. Η τελευταία λύση είναι ακίνδυνη μόνο εφόσον μιλάμε για έπιπλα, στα οποία η κατάσταση είναι φανερή.

εγγυηση

Πιστοποιητικά και έγγραφα

Ό,τι κι αν αποφασίσετε πάντως, απαραίτητο είναι να λάβετε όλα τα έγγραφα της κάθε συσκευής που πιστοποιούν τη χρονολογία και την εταιρεία κατασκευής καθώς και την πιθανή εγγύηση. Στο συμβόλαιο που θα καταρτίσετε καλό είναι να ξεκαθαρίσετε και τις παρεπόμενες υποχρεώσεις του πωλητή που σχετίζονται με τη μεταφορά, την εγκατάσταση και την ασφάλεια του εξοπλισμού. Γενικά, προτιμότερο είναι να αγοράσετε συσκευές, οι οποίες συνοδεύονται από ξεκάθαρες εγγυήσεις για τεχνική υποστήριξη και ύπαρξη ανταλλακτικών καθ’ όλη τη διάρκεια της χρήσης τους.

επαγγελματικη γνωμη

Επαγγελματική γνώμη

Για τη σωστότερη εξακρίβωση της κατάστασης του εξοπλισμού, ειδικά αν πρόκειται για ευαίσθητες συσκευές με εξειδικευμένες απαιτήσεις, σας προτείνουμε να συνεργαστείτε με κάποιον μηχανικό, ο οποίος θα ελέγξει συγκεκριμένα στοιχεία και με την έκθεσή του θα σας κατατοπίσει επί του θέματος. Ο μηχανικός μπορεί να καταλάβει και την γνησιότητα των πιστοποιητικών, να αποφανθεί για την παλαιότητα του εξοπλισμού αλλά και για τη χρήση που του είχε γίνει μέχρι να το αγοράσετε. Αν σκοπεύετε να κάνετε ανακαίνιση ή να ανοίξετε από την αρχή κάποιο μαγαζί, η συνεργασία με το μηχανικό είναι φυσικά απαραίτητη και αν συνδυαστεί και με τις γνώσεις αρχιτέκτονα ή διακοσμητή, τότε μπορεί να σας γλιτώσει από πολλές κακοτοπιές αλλά και άχρηστες αγορές.

Για τον επαγγελματικό εξοπλισμό του καταστήματός σας δείτε εδώ