Επί τόπου καθαρισμός χαλιών: τι είναι και πώς θα σας ωφελήσει

Επιτόπου καθαρισμός χαλιών

Πόσες φορές δεν έχουμε αναβάλει τον καθαρισμό των χαλιών μας, επειδή σκεφτόμαστε την ταλαιπωρία του να τα ξεστρώσουμε, να τα μαζέψουμε και να τα πάμε για επαγγελματικό καθαρισμό χαλιών! Ακόμα και αν απευθυνθούμε σε κάποιο ταπητοκαθαριστήριο που παραλαμβάνει τα χαλιά από το σπίτι, σίγουρα είναι κάτι που το αναβάλλουμε εύκολα. Επίσης, το πλύσιμο των μοκετών είναι κάτι που μας δυσκολεύει, όταν αναλογιζόμαστε την πολυπλοκότητα του εγχειρήματος. Έτσι, ο καθαρισμός χαλιών και μοκετών που πρέπει να γίνεται 2-3 φορές το χρόνο τουλάχιστον καταλήγει να γίνεται πολύ πιο σπάνια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας. Σε αυτό το πρόβλημα, φέρνει τη λύση ο επί τόπου καθαρισμός χαλιών, μοκετών αλλά και καναπέδων, ταπετσαριών και γενικά σαλονιών, ώστε το μόνο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να κλείσουμε το ραντεβού και να ανοίξουμε την πόρτα στο εξειδικευμένο συνεργείο. Πώς ακριβώς γίνεται αυτός ο καθαρισμός και τι ακριβώς έχουμε να περιμένουμε;

Βιολογικά Απορρυπαντικά

 

Βιολογικά απορρυπαντικά

Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα του επί τόπου καθαρισμού είναι ότι χρησιμοποιούνται βιολογικά απορρυπαντικά, τα οποία όχι μόνο σέβονται το περιβάλλον αλλά και είναι ιδανικά για τα νοικοκυριά, στα οποία υπάρχουν μικρά παιδιά, κατοικίδια ζώα και ηλικιωμένοι. Και αυτό, διότι τα βαριά χημικά αφήνουν κατάλοιπα που δημιουργούν αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες. Από την άλλη, τα φυσικά σπιτικά καθαριστικά που ίσως ήδη χρησιμοποιείτε, όπως το ξύδι ή η μαγειρική σόδα, είναι μεν ασφαλή, αλλά σπανίως όσο αποτελεσματικά θα θέλατε.

Άμεσο στέγνωμα χαλιών

Άμεσο στέγνωμα

Ένα μεγάλο πρόβλημα στον καθαρισμό χαλιών και μοκετών στο σπίτι είναι η δυσκολία στο στέγνωμα και η υγρασία που παραμένει προκαλώντας ζημιές στις ίνες. Πολλοί κάνουν το λάθος να απλώνουν τα χαλιά στον ήλιο, κάτι που είναι καταστροφικό για τα χρώματά τους, ενώ εκ των πραγμάτων οι μοκέτες και οι καναπέδες είναι καταδικασμένοι να μην στεγνώνουν πάντα καλά εκτός αν υπάρχει ειδικός εξοπλισμός. Αυτόν ακριβώς τον εξοπλισμό που έχουν τα συνεργεία επί τόπου καθαρισμού με σύγχρονα μηχανήματα άμεσου στεγνώματος.

Ξηρός καθαρισμός χαλιών

Ξηρός καθαρισμός

Βέβαια, ο καθαρισμός χαλιών με ιδιαιτερότητες, όπως είναι τα χειροποίητα και τα μεταξωτά, δεν μπορεί να γίνει με διαβροχή. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται ειδικά καθαριστικά σε μορφή αφρού, τα οποία δεσμεύουν τη σκόνη και τη βρομιά και απομακρύνονται έπειτα με επαγγελματικές σκούπες. Αυτός ο τύπος καθαρισμού χαλιών μπορεί να γίνει τόσο στα ταπητοκαθαριστήρια όσο και στο σπίτι, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί και στις μοκέτες, αν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε αμέσως μετά τον καθαρισμό τους.

Επιπλέον παροχές στον καθαρισμό χαλιών

Επιπλέον παροχές

Ο καθαρισμός χαλιών και σαλονιών στο σπίτι με συνεργείο ταπητοκαθαριστηρίου περιλαμβάνει και μερικές πολύ χρήσιμες επιπλέον παροχές, όπως τον καθαρισμό στρωμάτων και ταπετσαριών με ατμοκαθαριστή. Έτσι, σε λίγες ώρες μπορείτε να αποκτήσετε ένα απόλυτα καθαρό σπίτι σε σημεία, στα οποία το κοινό καθάρισμα δεν αρκεί, αλλά χρειάζονται ειδικά μηχανήματα. Γιατί τα μικρόβια και τα ακάρεα μπορεί να μη φαίνονται, αλλά είναι οι αόρατοι εχθροί της υγείας μας!