Τα χειροποίητα έπιπλα είναι μόδα

Τα χειροποίητα έπιπλα είναι μόδα. Το χειροποίητο έπιπλο επανήλθε στα σπίτια μας και έχει όπως πάντα την δική του χάρη. Μπορεί να κατασκευαστεί σε διαφορετικές μορφές και να χρησιμοποιηθεί για να κάνει τους χώρους της οικίας λειτουργικούς και όμορφους. Το ύφος και η ποιότητα στα έπιπλα αποτελούν βασικό σημείο αναφοράς για ένα σπίτι. Βέβαια βασικό στοιχείο αποτελεί  και ο τρόπος που η επίπλωση «δένει» με το γενικότερο στυλ του σπιτιού.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ζούμε σε μια εποχή, που βιώνουμε τώρα περισσότερο από ποτέ την «επικράτηση» του βιομηχανικού και τυποποιημένου προϊόντος. Αυτό δε θεωρείται απαραίτητα κακό από οικονομικής απόψεως. Ωστόσο δεν είναι δυνατό να αντικατασταθεί η μαγεία της προσωπικής τέχνης, το κοινώς λεγόμενο «μεράκι» και η καλή ποιότητα του χειροποίητου προϊόντος.

Βασικά πλεονεκτήματα, που μας ωθούν ώστε να προτιμήσουμε το χειροποίητο έπιπλο:

  • Μπορούμε να ορίσουμε με ακρίβεια αυτό που θέλουμε, σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις.
  • Μας παρέχεται η δυνατότητα να επιλέξουμε εμείς τα χρώματα και την υφή τους.
  • Μπορούμε να επιλέξουμε το στυλ του επίπλου
  • Έχουμε την δυνατότητα να γνωρίζουμε, αν όχι να επιλέξουμε κάποιες φορές, το υλικό κατασκευής του επίπλου.
  • Έχουμε άμεση επικοινωνία με τον κατασκευαστή για οποιαδήποτε απορία, ερώτηση, επιθυμία σχετικά με την κατασκευή του αλλά και για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί σχετικά.
  • Τέλος γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως το χειροποίητο έπιπλο με την σωστή μεταχείριση θα ζήσει για πολλές γενιές.

Konstantaras.net - Τραπεζαρίες - Τραπεζαρία Olivia

Έπιπλο από μασίφ

Το μασίφ έπιπλο αποτελεί μια ιδιαίτερη κατασκευαστική κατηγορία, που βρίσκει εφαρμογή στο χειροποίητο έπιπλο. Αυτού του είδους οι κατασκευές σε ξύλο οξιάς, καρυδιάς, κερασιάς κτλ. θεωρούνται ως πιο γερές και χαρακτηρίζονται από ανθεκτικότητα. Αυτό έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία κυρίως στα παιδικά έπιπλα, για ευνόητους λόγους.

Γιατί να επιλέξω ένα ακριβότερο έπιπλο;

Φυσικά και θα αναρωτιέστε για ποιο λόγο να επιλέξετε να αγοράσετε ένα ακριβό έπιπλο αφού κάλλιστα μπορείτε να κάνετε την δουλειά σας και με ένα πολύ φθηνότερο.  Η ειδική χειροποίητη κατασκευή, με σωστή χρήση και συντήρηση φυσικά παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο και θα κληροδοτηθεί σε πολλές γενιές. Το ξύλο είναι πιο ανθεκτικό από το δέρμα αλλά θέλει και αυτό την προσοχή του αφού είναι ζωντανός οργανισμός ακόμα και όταν έχει μετατραπεί σε έπιπλο. Η αγορά του είναι επένδυση και όχι σπατάλη όπως με ένα βιομηχανοποιημένο φθηνό έπιπλο από νοβοπάν. Οπότε εάν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα μάλλον αξίζει να το αγοράσετε.

Konstantaras.net - Χειροποίητα Έπιπλα - Σαλόνι Μυρτώ

Από όποια οπτική γωνία και αν το δούμε η επίπλωση, το ύφος, το ντιζάιν, το χρώμα και η τοποθέτησή τους στο χώρο αποτελούν σημαντικά συστατικά στοιχεία για μία κατοικία. Ο σωστός συνδυασμός των διαστάσεων, η προσεγμένη και κατάλληλη διαρρύθμιση, σε σχέση με τον τρόπο που έχει κατασκευαστεί και δομηθεί το σπίτι αυτό καθεαυτό, μπορεί να αναδείξει την ομορφιά του. Τα έπιπλα θεωρούνται βασικά στοιχεία της διακόσμησης. Στη λογική αυτή το χειροποίητο έπιπλο δίνει πολλούς πόντους στο πρακτικό κομμάτι και προσθέτει υψηλή αισθητική.

Πηγή: Konstantaras.net